Sökmotoroptimering – Få bloggen eller hemsidan att synas högt upp i sökmotorerna

Ett av de mest effektiva och bästa sätten att få mer besökare till din sida är utan tvekan genom att finnas med högt upp i sökresultatet hos sökmotorerna. Och då pratar vi framförallt om Google, eftersom de är den största sökmotor där de flesta söker efter information. Allt fler googlar och det är idag mer en regel än undantag att ta fram mobilen vid en diskussion om något man är osäker på. Detsamma gäller när man är ute efter en produkt eller tjänst och vill söka information om det eller var man kan få tag på det. Med andra ord är det i sökmotorerna folk är och därför så otroligt viktigt att också synas där. Känns det som en omöjlighet att plötsligt bara finnas där uppe? Då är det bara att tänka om. Du kan göra mycket för att få just din hemsida att synas på relevanta sökord/fraser. Här nedan kommer vi lista ett antal åtgärder man kan göra för att optimera sin sida så bra som möjligt.

  1. Se till att ha bra content på din sida. Relevant för besökaren, intressant att läsa och som ska innehålla bra sökord som det googlas mycket på. Då har du en bra start.
  2. Sen handlar det om att få in bra text med nyckelord i Titeln, Metan och H1:an på varje sida du vill ska synas på Google.
  3. När du åtgärdat och fixat till din sida som i punkt 1 och 2 bör du se till att ha en mobilanpassad sida, eftersom fler googlar via mobila enheter idag än via datorn.
  4. Som punkt fyra säger vi länkar. Och då bör du se till att dina kunder, leverantörer eller samarbetspartners länkar till din sida så att den blir stark och blir mer populär.

Verkar de här punkterna krångliga finns det mängder av SEO-bolag i Sverige som hjälper företag med just detta. Slå en signal och be de analysera din sida och se om sökmotoroptimering är bra för er. Se dock till att välja rätt bolag så du inte riskerar att bli en i mängden hos deras kunder!