FÅ FLER BESÖKARE TILL DIN SIDA

Bloggplus.se tipsar om hur du kan öka trafiken till hemsidan eller bloggen

Nätverka och prata om din hemsida

Av admin | Aug 8, 2016 | 0 Comments
Pratbubblor

Många, framförallt i Sverige, är väldigt rädda för att prata om och framhäva det man gjort som är positivt, för att inte riskerar att skryta. Och detta måste stoppas med en gång om man vill få in trafik till sin sida. Ju mer du pratar och berättar om hemsidan och förmedlar domännamnet vidare desto fler kommer också besöka den. Det är ren logik. Har du dessutom bra och innehållsrik content gör det att sidan sprids och folk kommer tillbaka till den. Se till att få folk att prata om sidan och vet vad du gör så de i sin tur pratar om din sida när just du eller ditt företag kommer på tal. Detsamma gäller på sociala medier och andra forum där du kan prata och presentera ditt företag för andra människor. Var aktiv hela tiden – då kommer du garanterat se effekt.

Vi på Bloggplus hoppas i på samma sätt att vi har sådan matnyttig information som gör att du vill rekommendera vår sida till någon annan. På så sätt är bollen i rullning. 🙂 Lycka till nu!

Följ antalet besökare på din hemsida

Av admin | Maj 23, 2016 | 0 Comments

Oavsett hur mycket man marknadsför sin sida för att driva in trafik till den så får man aldrig glömma att hålla koll på statistiken över hur många som faktiskt besöker den. Här är det många som frågar och undrar hur många besökare man ska ha för att det är okej, bra eller mycket bra – och självklart går inte det att svara på. Det beror helt på bransch, storlek på verksamheten och miljontals andra aspekter. För att få en översikt över hur många som faktiskt besöker sidan bör man så snart hemsidan är uppe installera något form av analytiskt verktyg som mäter antalet besökare. Ett tips är att lägga till Google Analytics som är ett väldigt användbart verktyg där man kan se antalet besökare, vilka sidor de hamnar på och mycket mycket mer. Se hela tiden till att jämföra statistiken från tidigare år, månader, veckor eller dagar – och inte minst när du gjort en aktivitet och inte. Då kan du tydligt se vilka marknadsföringsalternativ som funkar bäst för dig.

Kör hårt!

Statisitk

Sökmotoroptimering – Få bloggen eller hemsidan att synas högt upp i sökmotorerna

Av admin | Mar 4, 2016 | 0 Comments
seo-spider

Ett av de mest effektiva och bästa sätten att få mer besökare till din sida är utan tvekan genom att finnas med högt upp i sökresultatet hos sökmotorerna. Och då pratar vi framförallt om Google, eftersom de är den största sökmotor där de flesta söker efter information. Allt fler googlar och det är idag mer en regel än undantag att ta fram mobilen vid en diskussion om något man är osäker på. Detsamma gäller när man är ute efter en produkt eller tjänst och vill söka information om det eller var man kan få tag på det. Med andra ord är det i sökmotorerna folk är och därför så otroligt viktigt att också synas där. Känns det som en omöjlighet att plötsligt bara finnas där uppe? Då är det bara att tänka om. Du kan göra mycket för att få just din hemsida att synas på relevanta sökord/fraser. Här nedan kommer vi lista ett antal åtgärder man kan göra för att optimera sin sida så bra som möjligt.

  1. Se till att ha bra content på din sida. Relevant för besökaren, intressant att läsa och som ska innehålla bra sökord som det googlas mycket på. Då har du en bra start.
  2. Sen handlar det om att få in bra text med nyckelord i Titeln, Metan och H1:an på varje sida du vill ska synas på Google.
  3. När du åtgärdat och fixat till din sida som i punkt 1 och 2 bör du se till att ha en mobilanpassad sida, eftersom fler googlar via mobila enheter idag än via datorn.
  4. Som punkt fyra säger vi länkar. Och då bör du se till att dina kunder, leverantörer eller samarbetspartners länkar till din sida så att den blir stark och blir mer populär.

Verkar de här punkterna krångliga finns det mängder av SEO-bolag i Sverige som hjälper företag med just detta. Slå en signal och be de analysera din sida och se om sökmotoroptimering är bra för er. Se dock till att välja rätt bolag så du inte riskerar att bli en i mängden hos deras kunder!